dilluns, 3 de juny de 2013

Tolousse - Girona

Sortida de 5 dies de Tolousse a Girona. Sortida molt recomenable perquè hi ha una gran varietat de camins. Comencem seguint el Canal de Midi, llavors seguim uns carrils bici per la costa francesa. Després seguim la Pirinexus i acabem arribant a Girona amb el Camí de Sant Jaume. (El tram Carcassone a Narbone el fem amb tren)
Distància: 333,8km
Temps pedalant: 26:51
Desnivell acumulat: 1457m

Etapa 1: Tolousse - Villegranche de Lauragais
Després de fer en tren Girona - Tolousse, ens posem a pedalar durant unes quantes hores, plovent a bon ritme gairebé tota l'estona. Seguim el Canal de Midi, gairebé tot asfaltat. Recorregut molt maco amb el riu i els vaixells.
Distància: 42,27km
Temps total: 04:02
Temps pedalant: 02:40
Desnivell acumulat: 37m

Etapa 2: Villegranche de Lauragais - Carcassone
Pedalem gairebé tot el dia, però com que feia dies que plovia, estava tot molt enfangat. Acabem amb fang fins a les orelles. Continuem seguint el Canal de Midi, però aquest cop el camí és majoritàriament de terra, poc asfalt.
Distància: 69,63km
Temps total: 08:15
Temps pedalant: 5:40
Desnivell acumulat: 61mEtapa 3: Narbone - Barcarès
Al matí plou i en previsió d'un altre dia de fang, decidim agafar el tren de Carcassone a Narbone. A més a més, el Canal de Midi és molt bonic, però acaba siguent una mica monòton. Potser amb bon temps ho hauríem vist diferent.
De Narbone a Port-La-Nouvelle és un camí de terra que va seguint un canal navegable, després la majoria són trams de carretera secundària amb molt bons carrils bici.
Distància: 62,59km
Temps total: 08:46
Temps pedalant: 04:41
Desnivell acumulat: 242m

Etapa 4:Barcarès - Figueres
Comencem seguint una ruta que hem baixat del Wikiloc i ens va portant per tot el litoral francés. Mol fàcil de fer, gairebé carril bici a tot arreu. Quan sóm a Argelés agafem una antena de la Pirinexus per poder enllaçar amb la ruta Pirinexus que ens travessa la frontera i ens porta fins a Figueres.
La part francesa és tot carril bici o camí emporlanat. En el moment que travessem la frontera el camí es converteix en camí de terra i treballs tenim a travessar algun rierol. Fem la zona de sobre la Jonquera que és molt maco.
Distància: 105,4km
Temps total: 12:17
Temps pedalant: 08:20
Desnivell acumulat: 709m

Etapa 5: Figueres - Girona
Anem seguint la ruta de Sant Jaume, que ens va passant per mo¡ts pobles i acabem a Girona. Majoritàriament són camins de terra, tot i que passem per alguna carretera asfaltada.
Distància: 53,88km
Temps total: 08:04
Temps pedalant: 03:36
Desnivell acumulat: 410m